Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

28 одиниць зброї вкрадено чи втрачено на Львівщині від початку цього року

28 одиниць зброї вкрадено чи втрачено на Львівщині від початку 2006 року — повідомив «Гал-info» начальник відділу дозвільної системи та ліцензування Управління громадської безпеки УМВСУ у Львівській області Володимир Цікало. Зокрема, це 2 одиниці нарізної зброї, 8 одиниць спецзасобів для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, та по 9 одиниць гладкоствольної зброї і газових пістолетів.

 Розшукати ж і повернути власнику, за словами Володимира Цікала, вдалося наразі лише дві одиниці зброї.
 «Розшукати викрадену зброю дуже важко, адже злодії збивають з неї номери і переважно продають через треті руки. Щоправда, зареєструвати викрадену збою вже неможливо. Її виставляють в розшук і коли хтось в будь-якому куточку України і навіть СНД намагається поставити таку зброю на облік за єдиною базою реєстрації збої, яка є в нашій державі, правоохоронці одразу ж можуть встановити, що ця зброя крадена», — говорить Володимир Цікало.
 Найчастіше, як зазначив правоохоронець, зброю викрадають з приватних помешкань, навіть попри те, що зберігається вона обов’язково в сейфі. Натомість втрачають, тобто гублять, зброю її власники в більшості випадків на полюванні.
 «Дуже часто мисливці через власну необережність чи то гублять зброю, чи ж, скажімо, топлять її у воді. Наприклад, минулого серпня на озері в Ходорові четверо мисливців необережно поводилися у човні і перевернулися. Крім того, що вони втратили свою зброю, одна людина у цьому нещасному випадку загинула. В січні ж цього року в селі Жовтанці Кам’янко-Бузького району мисливець, повертаючись додому у нетверезому стані, загубив свою зброю в лісі. Й таких випадків є дуже багато, навіть трапляється, що мисливці під час полювання ранять один одного. Так, минулого літа на озері ВАТ «Львівський облрибкомбінат» на Жидачівщині під час полювання один львів’янин отримав вогнепальне поранення у живіт, — розповідає Володимир Цікало. — З 12 серпня відкривається сезон полювання на пернату дичину, тому правоохоронні органи закликають мисливців бути уважними і обережними на полюванні».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ