Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: 28 вересня - Міжнародний день загального доступу до інформації
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

28 вересня - Міжнародний день загального доступу до інформації

Сьогодні, 28 вересня, світ відзначає Міжнародний день загального доступу до інформації. Про це на Фейсбуці написав директор у Архіву національної пам'яті Ігор Кулик.

"За останні роки одним із найбільших досягнень України у цій сфері є ухвалений у 2015 році Закон «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», метою якого є забезпечення відкритості вих документів.

З моменту прийняття Закону усі охочі мають можливість працювати та безкоштовно копіювати всі документи репресивних органів. Родичі – нарешті вивчити біографії своїх репресованих предків, історики – дослідити замовчувані або перекручені «білі плями» історії України. Відкриття архівів дає можливість людям звільнитися з полону радянських міфів, переосмислити власну історію та подивитися на майбутнє через призму історичних знань про минуле.

Принцип дії Закону можна записати чотирма словами – «Все відкрито для всіх».

Місія Архів національної пам'яті – забезпечити вільний доступ до архівних документів СРСР за 1917-1991 років. До 4 мільйонів архівних справ репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму мають бути сконцентровані у нашій будівлі на Пухівській,7 після реконструкції.

Тому наразі ми продовжуємо відстоювати відновлення фінансування Архіву національної пам`яті, щоб інформація про злочини комуністичного режиму була вільно доступною для всього світу!", - написав Ігор Кулик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ