Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2-й міській поліклініці сімейного типу потрібне нове фізіотерапевтичне обладнання

Для 2-ї комунальної міської поліклініки сімейного типу, яка у Львові першою почала практикувати сімейну медицину, потрібне нове фізіотерапевтичне обладнання – про це сьогодні, 1 лютого, під час прес-конференції сказала головний лікар Другої комунальної міської поліклініки Тетяна Токарєва.
 
За її словами, з вересня минулого року поліклініка отримала нове обладнання для лабораторії, рентгенологічного відділення, централізованої стерилізаційної, хірургічного відділення на суму 98 тис. грн, окрім того, отримала сучасний кольпоскоп з відеосистемою. З 1994-го до 2006 року в поліклініці не оновлювали медичних приладів.
Комунальна 2-га міська сімейна поліклініка надає допомогу 105 700 тис. мешканців Франківського і частини Сихівського районів. У поліклініці працює понад 750 медпрацівників, з них 221 лікар, зокрема 86 сімейних лікарів. У 1987 році було розпочато роботу з вивчення сімейної медицини з ініціативи колишнього головного лікаря 2-ї міської поліклініки Євгена Полатайка та доцента ЛДМІ Ярослава Базидевича. І в цей рік було розпочато перехід до надання жителям первинної медико-санітарної допомоги за принципом загальної практики сімейної медицини. У 1994 році в поліклініці, вперше в Україні, було відкрито відділення сімейної медицини, в якому сімейні лікарі надають населенню первинну медико-санітарну допомогу від народження до старості. А з червня 2005 року за такої схемою у поліклініці почали функціонувати вже шість сімейних відділень.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ