Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

30 кораблів, 30 літаків і майже тисяча військових візьмуть участь у "Сі Бриз-2019"

В українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2019" планують взяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і понад 900 військових із різних країн, повідомляє прес-служба Генштабу Збройних сил України.

За повідомленнями, в Одесі нині відбувається заключна конференція з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз-2019" за стандартами НАТО. Про це пише Радіо Свобода.

"Головною перевагою цьогорічного навчання буде масштабність та унікальний формат проведення маневрів, адже військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання за стандартами НАТО, де тільки це можливо — на морі, суходолі, у повітрі та під водою", – повідомив перший заступник командувача військово-морських сил Збройних сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Українсько-американські військові навчання "Сі Бриз-2019" відбудуться влітку в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.

Військові навчання "Сі Бриз2 проводяться між Україною та США щороку з 1997 року і є відкритими для інших країн.

Раніше у Міноборони заявили, що цього року військові Збройних сил України візьмуть участь у шести багатонаціональних навчаннях на території України і 20 навчаннях за кордоном. Найбільшими військовими навчаннями будуть "Сі Бриз", "Репід Трайдент", "Кленова арка" і "Ріверайн".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ