Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

30% об’єктів „БродАгроОйл” будуть розташовані на території Рівненської області

30% об’єктів „БродАгроОйл” будуть розташовані на території Рівненської області. Про це „Гал-info” розповів начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Ростислав Сорока.
Таке рішення було прийнято у зв’язку з тим, що після проведення необхідних розрахунків стало зрозуміло, що землі, виділеної на Бродівщині, замало. „Після проведення розрахунків виявилося, що потрібно 1100 га землі, а не 800, як планувалося спочатку”, — розповів Ростислав Сорока.
У зв’язку з цим на території Рівненської області (Радивилівський район) будуть розміщені харчопереробні підприємства і, швидше за все, робітниче містечко, а також з території Рівненщини тягнутимуть водозабір.
Також Ростислав Сорока розповів, що вже незабаром відбудеться закладання наріжного каменю „БродАгроОйл”. Планується, що це відбудеться під час візиту на Львівщину Президента України Віктора Ющенка. Нагадаємо, що візит Президента запланований на 13 травня.
  Нагадаємо, що інвесторами АТ „БродАгроОйл” виступають чотири компанії: ComOxy L.L.C. (Texas, USA), Bortex Enterprises (California, USA), ТзОВ Арголіт (Львів, Україна) та ЗАТ „СТЕК” концерну „Енергокомплекс” (Київ, Україна).
     Планується, що підприємство матиме потужність переробки 8 млн тонн сирої нафти на рік. Сировина постачатиметься на НПЗ з близькосхідних або каспійських джерел з частковим використанням російської нафти. Загальна інвестиційна вартість проекту становитиме понад $3 млрд. Термін реалізації 1-ї черги проекту — 2,5 роки.
     Реалізація проекту дозволить:
- Створити високотехнологічний, екологічно безпечний нафтопереробний завод з глибиною переробки понад 90%.
- Створити виробничу інфраструктуру, що працює на сировині нафтопереробки та випускає різні види масел, пластмас, сучасне асфальтове покриття та ін.
-  Забезпечити роботу нафтопроводу Одеса-Броди в прямому напрямку із завантаженням до 8 млн тонн на рік, що   дозволить отримувати держбюджету до 1 млрд гривень на рік.                                                                   
-  Гарантувати постачання паливно-мастильних матеріалів в розмірі 30 % ринку України.                                                                       
- Побудувати низку сучасних,   світового   рівня   підприємств   по   переробці сільськогосподарської сировини
- Задіяти лише в основному виробництві до 20 000 робочих місць.
- Збільшити загальні надходження до бюджету всіх рівнів до 7 млрд. гривені в рік (при виведенні комплексу на повну потужність).
-  Покращити роботу діючих НПЗ (Надвірна, Дрогобич), оскільки комплекс, що проектується, може взяти на себе переробку темних фракцій (мазуту)  цих підприємств.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ