Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

30 серпня у Львові. Вистава побудована на історіях дітей з табору для біженців

Проект «В очікуванні невідомого» – це танцювальний перформенс, який відбувається під керівництвом шведського хореографа Бенно Воорхам у співпраці з відомими танцюристами з України, Молдови та Грузії та з дітьми з табору для біженців (м. Тцеровані, Грузія).

Вистава, яка побудована на історіях дітей з табору для біженців, на їх спогадах, снах та мріях та втілена в рухах тіла та візуальних експериментах. Для створення перформансу були задіяні театральні практики, відео транслювання, живопис сирійського художника Абдулла Омарі та елементи сучасної хореографії. Важливою частиною вистави є переплетіння образотворчого мистецтва і театру танцю на сцені.

Метою проекту є залучення дітей біженців до театрального мистецтва, розкриття перед ними виразних можливостей людського тіла в контексті сучасної хореографії, та висвітлення проблем сімей біженців за допомогою театральних методик.

Хореограф та продюсер «В очікуванні невідомого» Бенно Воорхам (Швеція), після закінчення навчання у Школі розвитку нового танцю (SNDO) в Амстердамі працював незалежним хореографом багатьох танцювальних проектів по всій Європі. З 1995 року Бенно інтенсивно працює в країнах колишнього Радянського Союзу, де проводить майстер-класи, займається хореографією та постановкою колективних проектів. Бенно поставив кілька успішних вистав для дітей та молоді, в тому числі виставу “ДІМ”.

ГО «Мистецькі Мандри» (м. Одеса) в 2013р. провела благодійний тур міжнародного проекту «Дім» (проект був створений з дітьми з дитячого будинку м. Білгород-Дністровський) по 13 містам України. Цей проект набув широкого резонансу в пресі та збирав повні зали глядачів у всіх містах. Саме тому нашою організацією було вирішено продовжити роботу з дітьми біженцями та висвітлити важливі проблеми України в театральній постановці. Перший тур вистави “В очікуванні невідомого” вже відбувся в семи містах Грузії (травень 2015) та в серпені-вересені 2015 має відбутись в Україні.

Вистава буде показана у Львові (30 серпня), Ужгороді (1вересня), Луцьку (3.09), Житомирі (4.09), Тернополі (7.09), Івано-Франківську (8.09) та Чернівцях (9.09) , вхід – вільний.

Початок в 19.00 в Першому українському театрі для дітей та юнацтва!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ