Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

30 січня у Львові відзначать Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

30 січня з нагоди оголошеного ООН Міжнародного дня пам‘яті жертв Голокосту (27 січня) у Львові у Першому українському театрі для дітей та юнацтва з 15.00 до 18.00 пройдуть заходи зі вшанування пам’яті жертв Голокосту та нагородження дипломами та медалями Праведників народів світу. Про це повідомили організатори.

1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що день 27 січня - це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. 60% єврейського населення Європи піддалися систематичним переслідуванням і знищенню в Німеччині та на захоплених нею територіях в 1933-1945 роках. У 1941-1944 роках нацистами була знищена вся єврейська громада міста Львова.

"Громадяни України, народ якої постраждав від Голодомору і на власній історії пізнав, що таке геноцид, свято бережуть пам‘ять про загиблих у Другій світовій війні та бережно ставляться до існуючого в нашій державі міжнаціонального миру", - сказано у повідомленні.

Програма заходів:

15.00 – 16.00

Нагородження Праведників народів світу. Церемонію нагородження проводить Надзвичаний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Р. Дін Ель

(вхід вільний)

ТЮГ

вул. Гнатюка, 11

17.00 – 18.00

Вистава «Янка» (за Щоденниками Я. Хешеліс – врятованої під час Голокосту у Львові) єврейського театру «Дебют» ВЄБФ «Хесед-Ар’є»

(вхід вільний)

ТЮГ

вул. Гнатюка, 11

До участі у заходах запрошені: голова Львівської ОДА Михайло Костюк, міський голова м. Львова Андрій Садовий, представники обладміністрації та міськради, представники депутатського корпусу, різних релігійних конфесій та національно-культурних громад Львова, ЗМІ.

Організатори закликають всіх людей доброї волі до толерантності, дієвого протистояння проявам антисемітизму, ксенофобії та недопущення повторення будь-яких форм геноциду.

Організатором проведення заходів виступають: Посольство Держави Ізраїль в Україні, Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є», МОО Центр «Джойнт».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ