Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

31 % громадян Львівської області подали декларації про доходи отримані у 2005 році

31 % громадян Львівської області подали декларації про доходи отримані у 2005 році. Про це сказав на прес-конференції заступник голови ДПА у Львівській області Михайло Басараб на тему «Декларування доходів громадян». „Станом на 9 березня 2006 року декларації про доходи подала лише 201 особа, в минулому  році такі доходи отримали 856 громадян” – сказав він

За його словами в минулому році  74 декларацій  подали мешканці області, які заробляли на здачі майна в оренду, розмір задекларованих ними доходів становить 166,9 тис грн. 57 громадян задекларували свої доходи від спадщини та дарування, розмір яких становить 1202,9 тис грн. Ще 53 декларації про доходи подали громадяни, які одержали минулого року інвестиційні прибутки. Розмір задекларованого ними доходу від цієї діяльності склав 545,8 тис грн. Доходи, отримані від нерезидентів, задекларували 11 осіб. Загальна сума доходів – 241,7 тис грн. Відтак, за результатами перерахунку податку з доходів фізичних осіб до бюджету додатково надійде 46,03 тис грн.
Як додав Михайло Басараб громадяни також можуть задекларувати доходи для отримання податкового кредиту. Це означає, що суму оподатковуваного доходу, отриманого минулого року, можна зменшити на суму певних витрат, понесених цього ж року (наприклад, на навчання). А відтак і повернути собі частину сплачених торік податків. Цього року своїм правом на податковий кредит скористалися 1967 осіб, які подали відповідні декларації. Податківці провели перерахунок сплаченого податку, 1033 громадянам із бюджету повернуть 317 тис грн.
У 2005 році до бюджету надійшло 741 млн грн  податку на доходи фізичних осіб.
Декларації про доходи громадяни можуть подавати як особисто, так і поштою. Однак надсилати декларації поштою потрібно не пізніше, ніж за десять днів до закінчення кампанії декларування, тобто до 21 березня включно. Закінчення терміну подання декларацій про доходи громадян, отримані у 2005 році, 1 квітня 2006 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ