Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

31 березня – 1 квітня у Львові триватиме V Міжнародний всеукраїнський театральний фестиваль „Гори”

Із 31 березня до 2 квітня у Театрі Юного Глядача проводитиметься V Міжнародний всеукраїнський театральний фестиваль „Гори”, у якому візьмуть участь понад 250 людей із особливими потребами з України та Польщі. Цього року Фестиваль уперше підтримується програмою „Практика Генрі Науена”, яка є частиною навчальної програми Інституту управління неприбутковими організаціями УКУ. Нідерландський фонд підтримує ряд соціяльних проєктів, які пишуть та реалізовують студенти УКУ та інших навчальних закладів Львова.
Упродовж триденної програми свою творчість представлятимуть 15 театральних колективів із Києва, Харкова, Сум, Червонограда, Вінниці, с. Вільшани (Закарпатська обл.) та 6 колективів зі Львова. Переможці будуть запрошені на фестивалі в Польщу та Білорусь. Два перших дні відведені для виступів аматорських театральних колективів, спільних забав із волонтерами – студентами та школярами, а також для виставки творчих робіт на на тему “Гори”. Кращі роботи відзначаться дипломами та виставлятимуться в м. Люблін (Польща). Останнього дня педагоги – керівники театральних колективів – зможуть обмінятися своїми думками та досвідом на спеціяльному семінарі, присвяченому арт-терапії (лікування мистецтвом).
Театральний фестиваль проходить у рамках щорічної міжнародної театральної програми “Непротоптана Стежина”. Програма реалізується в Україні, Польщі та Білорусії. І включає в себе поетичні зустрічі, конкурси емблеми, пісенні фестивалі, виставки художніх робіт. Також передбачено проведення семінарів, навчань для керівників театральних та музичних колективів, волонтерів і навчально-відпочинкові табори для учасників заходів та волонтерів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ