Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

328,7 га Брюховицької лісопаркової зони має належати громаді Львова - Ар’єв

Сьогодні, 26 січня, у Львівському господарському суді відбувалося судове засідання у справі захоплення 328,7 га Брюховицької лісопаркової зони, позивачем у даній справі виступає Львівська міська рада. Під час сьогоднішнього засідання до справи включили довідку за результатами проведених досліджень спеціальної робочої групи Верховної Ради, окрім того, у суді виступили позивачі, а також народний депутат України Володимир Ар’єв. Судове засідання завершилося оголошенням перерви до 30 січня.
Львівська міськрада вимагає, щоб суд визначив нечинними пункти ухвали Львівської облради за №278 1.02.1993 року „Про ефективне використання земель запасу” та рішення по затвердженню проекту формування території та встановлення меж сільських селищних рад в частині затвердженні проекту формування території Грибовицької селищної ради Жовківського району Львівської області, згідно з якими 328,7 га Брюховицької лісопаркової зони включено в межі Грибовицького лісництва без згоди ЛМР і таким чином порушено конституційні права громадян Львова.
Окрім того, що було змінено межі Львова за рахунок включення 328,7 га Брюховицької лісопаркової зони в межі Грибовицького лісництва, змінено і їх цільове призначення земель, чого, як кажуть представники ЛМР робити не можна. „Забудова Брюховицького лісу - національного багатства вплине не лише на зміну клімату, - каже голова депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Віра Лясковська. За її словами, це може вплинути на імідж України в світі. „Про Україну в світі скажуть, що це не держава”, - каже Лясковська.
Володимир Ар’єв вважає, що сфальсифіковане рішення №278 Львівської облради і той текст, за який не голосували депутати ЛОР у 1995 році, мають бути скасованими судом і таким чином 328,7 га Брюховицької лісопаркової зони – унікального екологічного заповідника будуть врятовані від майбутнього будівництва.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ