Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

33 тис.євро - результат півроку вагового контролю на дорогах Львівщини

Як повідомили Гал-інфо в службі автомобільних доріг у Львівській області, з метою збереження автомобільних доріг та шляхів Львівщини та недопущення руйнації дорожнього покриття на автомобільних дорогах загального користування державного значення працює пересувний зважувальний комплекс(ПЗК).

Вантажні автомобілі згідно Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування перевіряються на спеціальному пересувному ваговому комплексі: вантажівку зважують, визначаючи масу, наскільки вантаж перевищує встановлені норми. Дані ПЗК автоматично обробляє спеціалізована комп’ютерна програма та у разі перевищення встановлених параметрів, працівником Укртрансінспекції складається відповідний акт про порушення.

Станом на 30 вересня 2016 року проведено 5860 контрольних зважувань та виявлено 286 порушень. Порушників норм вагового контролю оштрафовано на суму 33 377,28 євро.

Запровадження вагового та габаритного контролю, який здійснюється спільно Укравтодором, Укртрансінспекцією та підрозділами МВС України, сприяє спрощенню процедури контролю за проїздом великовагового та великогабаритного автотранспорту та допоможе зберегти дороги від руйнувань, особливо в літній період.

Пересувний ваговий комплекс розпочав роботу з контролю ваги 14 квітня поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ