Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

350 тис. українців живе з ВІЛ

Сьогодні в Україні за оцінками, в Україні з ВІЛ живе 350 тис. людей, однак, за даними Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, тільки 197083 з них офіційно зареєстровані, в тому числі 43775 хворих на СНІД. Таким чином, тільки 30% людей, які живуть з ВІЛ, знають свій ВІЛ-статус.Про це повідомила прес-служба ГУОЗ Львівської ОДА.

Минулоріч на Засіданні високого рівня держави-члени ООН одностайно прийняли нову Політичну декларацію з ВІЛ/СНІДу «Активізація наших зусиль з викорінення ВІЛ/СНІДу». У Декларації поставлені нові амбітні цілі:

- до 2015 року вдвічі скоротити показники передачі ВІЛ-інфекції статевим шляхом;

- скоротити на 50% до 2015 року передачу ВІЛ-інфекції серед споживачів ін’єкційних наркотиків;

- викорінити до 2015 року передачу ВІЛ-інфекції новонародженим;

- розширити доступ до антиретровірусної терапії з тим, щоб до 2015 року це рятівне лікування отримували 15 мільйонів осіб;

- скоротити до 2015 року на 50% смертність від туберкульозу серед людей, які живуть з ВІЛ.

Україна починає запроваджувати ефективні програмні підходи, але обсяг інвестицій залишається недостатнім, несумірним масштабам епідемії.

Дослідження проведене ЮНЕЙДС (об’єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу), дає підстави вважати, що подвоєння річного обсягу інвестицій, пов’язаних із проблемою СНІДу в Україні, та розширення охоплення людей, які споживають наркотики, працівників комерційного сексу та чоловіків, які практикують секс з чоловіками, програмами профілактики та лікування ВІЛ-інфекції могло б до 2015 року скоротити щорічну кількість нових випадків ВІЛ-інфекції на 65%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ