Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

3 березня позачергова сесія Львівської облради дасть відповідь Європарламенту за Бандеру

Позачергова сесія Львівської обласної ради відбудеться завтра, 3 березня. Таке рішення сьогодні, 2 березняч, прийняла президія Львівської обласної ради.

 

У порядку денному одне питання – про звернення до Європарламенту. Сьогодні голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник оприлюднив проект звернення. У ньому, зокрема, йдеться про «стурбованість і нерозуміння, прийнятої 25 лютого Резолюції Європейського Парламенту щодо ситуації в Україні, пункт 20 якої засуджує Указ Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Голові Проводу ОУН Степанові Бандері звання Героя України (посмертно) і рекомендує новому українському керівництву переглянути рішення свого попередника. Крім того, в цьому офіційному документі вищого законодавчого органу Європейського Союзу його безпідставно названо колабораціоністом під час Другої світової війни»».

 

Як йдеться в проекті рішення, «дивним є той факт, що Європарламент ставить під сумнів рішення Нюрнберзького процесу, на якому було названо злочинів та колабораціоністів і визначено саме поняття «колабораціонізму». Ні Степан Бандера, ні очолювана ним Організація Українських Націоналістів, ні Українська Повстанська Армія не підлягають під поняття «колабораціонізму», означене на Нюрнберзькому процесі». Відтак у проекті звернення резолюцію Європарламенту названо такою, що «має політичне забарвлення». Депутати ЛОР у проекті заяви закликають європейських парламентарів переглянути пункт 20 своєї резолюції.

 

Під час президії Мирослав Сеник зазначив, що на резолюції Європарламенту Львівська обласна рада повинна обов’язково реагувати, інакше колабораціоністами нацистів можна буде називати більшість населення Західної України, яка підтримувала УПА. Під час президії була висловлена пропозиція дописати у проект звернення, що депутати ЛОР залишаються вірними європейським устремлінням. Планується перекласти текст звернення англійською мовою та вислати депутатам Європарламенту, а копії звернення надіслати Президенту України та керівнику МЗС України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ