Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

3 червня у Львові зустрічатимуть учасників естафети „Всесвітній біг заради гармонії”

3 червня до Львова прибувають учасники естафети „Всесвітній біг заради гармонії”. Пробіг стартував 2 березня у Ліссабоні, Португалія. Зустріч міжнародної марафонської команди відбудеться біля пам’ятника Тарасові Шевченку о 18-й – 19-й годині вечора, а вже о 9 годині ранку наступного дня естафета стартує до кордону з Польщею. Про це “Гал-info” повідомила Ірина Білоус, організатор зустрічі учасників пробігу у Львові.

 Бігуни з 14 країн пронесуть палаючий смолоскип 7-ма областями України. В Україні цього року проходить дві гілки естафети. Одна з них пройде від Києва через Канів, Черкаси, Умань, Вінницю, Кельменці, Чернівці, Яремчу, Івано-Франківськ, Галич і Львів до польського кордону, де українська команда передасть Смолоскип гармонії польським колегам. Учасники другої гілки візьмуть естафету на кордоні Молдови і через Одесу, Миколаїв, Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, Донецьк і Харків передадуть її росіянам. 
„Всесвітній біг заради гармонії” - це найдовша факельна естафета в олімпійському стилі, яка проводиться з 1987 року. Протягом всього пробігу учасники долають понад 270 000 кілометрів по території 96 країн. Його основна мета – дати змогу кожній людині відчути себе членом єдиної гармонійної родини незалежно від національності, соціального стану, політичних та релігійних переконань тощо. У Києві пробіг проходить за сприяння Міністерства у справах родини молоді і спорту, а також Головного управління фізкультури і спорту КМДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ