Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

3 лютого Ющенко проведе засідання РНБО, щоб запобігти ескалації виборчої кампанії

У середу, 3 лютого, під головуванням Президента України Віктора Ющенка відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони України. Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента України повідомила Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

 

«Окремим питанням, яке планується до розгляду на засіданні РНБОУ, є забезпечення реалізації громадянами України конституційних виборчих прав під час другого туру виборів Президента України 7 лютого», - наголосила вона.

За словами І.Ванникової, головним завданням Президента України Віктора Ющенка у рамках виборчого процесу є забезпечення проведення чесних і прозорих виборів. Їх результат повинен безумовно відображати голосування громадян і не викликати жодних сумнівів щодо своєї легітимності.

«Ми всі є свідками надзвичайно гострої політичної боротьби між кандидатами, що може призвести до ескалації протистояння між ними. У зв’язку із цим винятково важливим є забезпечити діяльність усіх органів державної влади, і зокрема правоохоронних структур, винятково у рамках закону», - підкреслила Прес-секретар Глави держави.

І.Ванникова додала, що необхідно уникнути втягування правоохоронців у політичне протистояння і спрямувати їх діяльність на забезпечення реалізації виборчих прав громадян.

«На засіданні Ради національної безпеки і оборони України буде надано відповідні доручення органам державної влади у межах їх компетенції, а також узгоджено механізм більш оптимальної взаємодії між ними», - наголосила Ірина Ванникова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ