Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

3 млн кубометрів смереки на Львівщині знаходиться на різних стадіях всихання і потребує негайної заміни – Анатолій Дейнека

3 млн кубометрів смереки на Львівщині знаходиться на різних стадіях всихання і потребує заміни. Про це „Гал-info” повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.
За його словами, ця проблема дуже значна. Гірські ліси на Львівщині зростають в бескидах і корінним деревостаном для цієї місцевості є змішані ялицево-букові ліси.
„Ще наші попередники австрійці зрубали ялицево-букові ліси і посадили швидкоростучу смереку (ялину європейську). Вона дійсно росте швидко і давала великий приріст цилюлозної маси для виробництва меблів, паперу. Біля 60% лісів було змінено і сьогодні смерека почала вичерпувати свої природні можливості. Вона досягає 60-70-річного віку і починає всихати. Ми провели низку конференцій за участю лісників Польщі, Словаччини, Чехії, бо там ця проблема теж актуальна. Також за останні два роки ми провели лісопатологічне дослідження лісів Львівщини. За результатами дослідження, близько 3 млн кубометрів смереки знаходиться на різних етапах всихання і потребують заміни. Потрібно приймати термінові заходи щоб недопустити всихання лісу”, — зазначив Анатолій Дейнека.
Іншого способу як вирубування пошкодженої деревини і посадка нових ялицево-букових лісів наразі немає. Тому, за словами Анатолія Дейнеки,  ті деревостани, які мають значний ступінь пошкодження, будуть замінені. Найближчим часом буде вирубано 3 млн кубометрів деревини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ