Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

3 роки з моменту впровадження на митниці інформаційної системи «Єдине вікно»

1/2
1 серпня виповнилося 3 роки з моменту впровадження на митниці інформаційної системи «Єдине вікно».

Це один з важливих антикорупційних кроків, який мінімізує людський фактор при прийнятті рішень контролюючими органами, стимулює їх перехід на європейські принципи здійснення державного контролю та сприяє міжнародній торгівлі.

Міністерство фінансів розробило концепцію створення та функціонування інформаційної системи «Єдине вікно», яка була запущена 1 серпня 2016 року. Це електронна система обміну даними, яка дозволяє різним службам контролю та митниці в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж в процесі його митного контролю. Таким чином, замість печаток і штампів державних органів на паперових документах ставляться електронні відмітки у спільній базі даних.

Цей механізм стимулює контролюючі органи до переходу на європейський підхід здійснення державного контролю та сприяє міжнародній торгівлі.

Сьогодні уже 99,3% митних декларацій, за якими передбачено проходження державних видів контролю, оформляються з використанням автоматизованої системи «Єдине вікно». Тепер це основний спосіб спілкування підприємств з органами контролю.

Міністерство фінансів разом з ДФС здійснюють регулярний моніторинг функціонування та працюють над вдосконалення «Єдиного вікна», щоб зробити цю систему ще більш доступною та корисною для бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ