Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: 3 травня 1880 року у Львові відкрили перший в Україні кінний трамвай
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

3 травня 1880 року у Львові відкрили перший в Україні кінний трамвай

фото - офіційний сайт
фото - офіційний сайт "Львівеелектротрансу"
фото - офіційний сайт
фото - офіційний сайт "Львівеелектротрансу"
фото - офіційний сайт
фото - офіційний сайт "Львівеелектротрансу"
фото - офіційний сайт
фото - офіційний сайт "Львівеелектротрансу"
1/4
Сьогодні, 3 травня, виповнюється 141 рік, відколи кінний трамвай поїхав вулицями Львова. Кінна тяга використовувалась з 1880 до 1908 року, на зміну якій згодом прийшла електрична.

Про це повідомили у пресслужбі "Львівеелектротрансу". 

Начальник вагоно-ремонтних майстерень "Львівелектротрансу" Андрій Калник розповів, що це був перший на території України кінний трамвай. Оплату за проїзд ввели із 5 травня 1880 року. Тоді було дві лінії: "Головний вокзал - вулиця Городоцька - площа Митна" та "Головний вокзал - Підзамче", які перевозили в середньому 1 867 000 пасажирів на рік.

За його словами, у 1889 році налічувалось 105 коней, було 37 пасажирських вагонів і 3 вантажних. На території трамвайного депо зберігається і функціонує по сьогодні спецтехніка, на базі візка кінного трамвая.

Андрій Калник зазначив, що спецвагон, так звана вишка, вона призначена для ремонту електромережі та побудована таким чином, що основа взята з кінного трамвая, який раніше експлуатувався у місті. Це візок одного із перших вагонів у Львові. Зараз на ньому є вишка, відповідно майстер, який обслуговує мережу може по драбині залізти та виконати певні роботи.

Окрім того, цьогоріч 31 травня виповниться 127 років як у Львові у 1894 році поїхав перший електричний трамвай та показав 112 літній вагон моделі Sanok SW1.

Трамвайний вагон моделі Sanok SW1 виготовили у польському місті Тарнов у 1909 році. У 1943 його купили для Львова, оскільки у Польщі змінили ширину колії. Трамвай мав лише 16 сидячих місць, максимально міг перевозити 20 людей. Він обслуговував міські маршрути з 1943 до 1972 роки. Sanok SW1 був біло-червоний, а зараз після капітального ремонту - бежево-блакитний. У цих кольорах курсував у 1970 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ