Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

40% заробітчан на Львівщині працюють в ІТ галузі

Торік Львівський обласний центр зайнятості видав і продовжив 1075 дозволів на використання праці іноземних громадян та осіб без громадянства. Про це Гал-інфо повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

За кількістю виданих дозволів Львівщина займає третє місце після м. Києва та Київської області.

«Найбільше оформлено дозволів на працевлаштування прибулих з Туреччини, Польщі, Індії, Білорусі, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Загалом у 2021 році в області видано і продовжено дозволів іноземним громадянам, які прибули з 59-ти країн світу, і дозволів цих на 249 осіб більше, ніж у попередньому році».

За видами економічної діяльності у яких застосовується праця іноземців є: виробництво і ІТ-діяльність по 30%, будівництво, сільське господарство і торгівля по 10%, сфера обслуговування та надання послуг – 5% інші сфери – 5%.

Здебільшого іноземці працевлаштовувалися ІТ- професіоналами (40 %), на керівні посади або належали до категорії «засновники та/співзасновники (28 %), а також наймані працівники (18 %), ще 14% складали відряджені особи.

За строком дії оформлені дозволи поділялися на: до пів року – 10 %, до року –40 %, до трьох років – 50 %.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ