Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

40 жителів селища Славсько поїдуть на три дні в Закопане (РП), де ознайомлюватимуться зі структурою місцевого зеленого туризму

9-10 червня з метою  залучення підприємців до розширення офіційної мережі зеленого туризму 40 жителів селища Славсько поїдуть на три дні  в гірськокурортне місто Закопане в  Польщі,  де ознайомлюватимуться з структурою  місцевого сільського туризму.  Повідомив “Гал-info” голова селищної ради Славсько Михайло Хрипта. Поїздку організовує селищна рада на запрошення бургомістра міста Закопане.
“Ми організовуємо поїздку з метою показати місцевим підприємцям, як має виглядати зелений туризм. Оскільки українцям бракує досвіду щодо організації такого виду відпочинку, - зазначає Михайло Хрипта. - До того ж місцеві жителі бояться реєструватися як підприємці, хоча і приймають туристів. На даний момент в Славському  зареєстровано тільки 10 об’єктів зеленого туризму, тоді як реально практично взимку приймають 80% агроосель, а влітку 200- 250 агроосель”.
Дорогу і проживання  підприємці оплачуватимуть за власний кошт. Селищна рада допоможе з візами, а  польська сторона забронює місця і проведе консультації і тренінги, щодо організації і проведення зеленного туризму.
 Разом з пропагуванням селищною радою зеленого туризму туристична асоціація “Курорт Славський” планує цього літа розширити кількість піших, кінних і велосипедних туристичних маршрутів. Окрім того, традиційно влітку проводитимуться поїздки на Хащеванське озеро і  на скелі Довбуша. 
Існують різні види сільського зеленого туризму. Вони розповсюджені головним чином в Карпатах, Криму та приморських регіонах.
Агротуризм — це різновид сільського зеленого туризму, який несе пізнавальний і відпочинковий характер. Він пов'язаний з використанням підсобних господарств населення або земель сільськогосподарських підприємств, які тимчасово не використовуються в аграрній сфері.
Іншим  видом туризму є й просто відпочинок на селі. Базою його розвитку є капітальний житловий фонд на садибах господарів та наявні природні, рекреаційні, історико-архітектурні, культурно-побутові й інші надбання тієї чи іншої місцевості.
Для прихильників зеленого руху є екотуризм. Це науково-пізнавальний вид сільського зеленого туризму. Він характерний для сільських місцевостей і сіл, які розташовані у межах територій національних парків, заповідних зон, природних парків тощо, де передбачено відповідні обмеження щодо навантажень на територію та регламентовано види розважального відпочинку.
Організатором такого відпочинку виступає сама сільська родина. Вона надає житло, забезпечує за домовленістю харчуванням, знайомить з особливостями місцевості, історичними пам'ятками. Нерідко господар влаштовує прогулянки пішки або верхи на конях.
У багатьох країнах сформувалися два види зеленого туризму — "змішаний" та "чистий". Перший базується на фермерських господарствах, які вирощують худобу та овочі і додатково приймають туристів. Така діяльність становить приблизно 25% прибутків фермерської сім'ї. Відносини між селянами та туристами регулюються спеціальним законодавством. Садиби, що приймають туристів згідно з законами даної держави можуть проходити сертифікацію, за що отримують зірки як готелі. Крім того існує ціла інфраструктура зеленого туризму. Для того, щоб охочі до відпочинку на селі змогли обрати собі відповідне місце, друкуються численні буклети, брошури. Також розміщується рекламний матеріал в Інтернеті. Зазвичай з таких джерел можна дізнатися про умови проживання, сервіс, додаткові можливості проведення вільного часу тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ