Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

4 млрд грн виділять на 2007 рік для ремонту автомобільних доріг України

4 млрд грн виділять на 2007 рік для ремонту автомобільних доріг України — повідомив сьогодні, 14 листопада, перебуваючи у Львові, директор ДК „Укравтодор” Володимир Демішкан. За його словами, потреби „Укравтодору” на наступний рік мають бути профінансовані практично на 100%. Зокрема, з коштів, які мають виділити, 1 млрд 200 тис. грн піде на ремонт комунальних доріг, а 1 млрд 500 тис. гривень — на ремонт районних та сільських доріг. Що ж до останніх, то, як наголосив Володимир Демішкан, наступного року фінансування сільських та районних доріг збільшать в чотири рази — це вказівка Кабінету Міністрів.
Особливу увагу „Укравтодор” приділятиме ремонту міжнародних транспортних коридорів. На ці потреби компанія бере в уряду 700 млн євро кредиту. За ці кошти, як повідомив Володимир Демішкан, ремонтуватимуть траси Львів-Київ (на ділянці Львів-Житомир), Київ-Харків, Донецьк-Дніпропетровськ-Решетилівка, а також Київ-Ковель.
„Держава сьогодні приділяє дуже багато уваги ремонту доріг, всі розуміють наскільки це важливо. Збитки України від поганого стану доріг є просто колосальними. Так, для прикладу, у 2001 році фахівці підрахували, що за відсутності належного ремонту траси Київ-Одеса держава втрачала близько 20 млрд гривень щороку. Коли ж цю дорогу відремонтували, держава отримала 500 млн грн прибутку за рік, адже збільшилися транзитні потоки цією трасою, зменшилася кількість ДТП. Це лише один приклад, насправді так є зі всіма дорогами. Я впевнений, що якби ми зробили капремонт дороги Львів-Київ, то держава щорічно отримувала б мільярдні прибутки”, — наголосив Володимир Демішкан.
Крім цього, за словами начальника „Укравтодору”, наступного року виділять 280 млн грн на закупівлю техніки, необхідної для ремонту, утримання та експлуатації доріг. За ці кошти закуплять кілька пересувних асфальто-бетонних заводів, але 80% грошей підуть на техніку, необхідну для утримання доріг. За словами Володимира Демішкана, цих коштів є недостатньо, щоб зняти проблему техніки, однак сума 480 млн грн, яка необхідна „Укравтодору” на закупівлю нової техніки, наразі є просто нереальною, і дорожники втішені вже тим, що і так отримають понад 50% необхідних коштів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ