Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

500 членів профспілок Львівщини вирушать 27 червня до Києва на всеукраїнську акцію протесту проти чергового підвищення цін на газ

27 червня профспілки України проведуть всеукраїнський страйк на знак протесту проти рішення НКРЕ дозволити з 1 липня збільшення цін на газ на 80% — повідомив «Гал-info» голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацко. За його словами, зі Львівщини на акцію протесту поїде приблизно 500 членів профспілкових організацій. Крім цього (щоправда, поки що не відомо коли), схожа акція відбудеться і у Львові. Нагадаємо, це вже другий всеукраїнський страйк профспілок проти підвищення тарифів за останній час.
Як розповів Роман Дацко, свій протест профспілки розпочнуть на Майдані Незалежності і пішою ходою пройдуться до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Секретаріату Президента.
«Рішення Національної комісії з регулювання електроенергетики прийняте всупереч угоді з профспілками і рішенню Верхової Ради, в якому йдеться про те, що до кінця 2006 року ціни на природний газ не будуть підвищувати, — пояснив Роман Дацко. — Ми вимагаємо скасувати рішення Кабінету Міністрів або ж принаймні не вводити його в дію, поки не будуть прийняті заходи соціального захисту населення, адже після підвищення цін на газ більшість людей не зможуть платити за ком послуги. Зараз ми ще ведемо переговори з урядом і сподіваємося, що нам вдасться домовитися».
Нагадаємо, 7 червня НКРЕ прийняла рішення, дозволити з 1 липня 2006 року підвищити ціни на газ для бюджетних організацій і підприємств комунальної теплоенергетики на 80%, яке 31 травня прийняв Кабінет Міністрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ