Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

50 вчителів із Луганщини впродовж двох тижнів навчали учнів Львівщини

Сьогодні, 29 жовтня, 50 вчителів із Луганщини, які впродовж двох тижнів навчали учнів Львівщини в межах проекту «Змінимо країну разом», відбувають на малу батьківщину. Із цієї нагоди голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зустрівся з освітянами дружньої нам області. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Дякуючи освітянам Луганщини, очільник обласного парламенту зауважив: «Ми сьогодні підсумовуємо вже третій (!) обмін вчителями між Львівщиною та Луганщиною у рамках проекту «Змінимо країну разом». Дуже важливо, що такі обміни вже стали масовами. Саме тому, вже з наступного року у планах запустити проект, аби школа заходу разом зі школою сходу реалізовували свій спільний проект на обміни між школами, школярами, педагогами. Вірю, що так ми зшиємо Україну. Покажемо нашу єдність і обов’язково здолаємо ворога».

На переконання Олександра Ганущина, справа, якою вчителі зі сходу опікувалися два тижні на Львівщині – навчання і виховання школярів, є дуже важливою. «Якби цим займалися саме так, як це ми робимо сьогодні, упродовж 26 років незалежності, то, можливо, не було б і війни на сході. Кожен із нас має можливість зробити внесок у перемогу. І Ваша перемога – це звитяги на освітянській ниві», - наголосив голова облради.

Олександр Ганущин запевнив, що буде зроблено все можливе, щоб львівські і луганські школи могли самостійно брати участь у подібних проектах. «Нам слід ще багато зробити разом, щоб Україна дійсно була єдиною», - резюмував він.

Далі педагоги Луганщини поділилися враженнями від перебування в нашій області. «Нас вразила Львівщина, її люди, талановиті учні, природа, європейський стиль життя. Обов’язково передамо вашу атмосферу Луганщині. Єдине засмучує, що ці два тижні швидко промайнули», - вчитель з Попасної  Наталія Федорова

Додамо, що з вчителями сходу поспілкувалися військовослужбовці 3-го батальйону територіальної оборони та переглянули про них фільм.

Крім того, присутнім презентували відеоролики про освітянський десант луганчан на Львівщину та львів’ян на Луганщину.

Зауважимо, це вже третій обмін педагогами між Львівщиною і Луганщиною.

Нагадаємо, 16 вересня Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ