Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

50 злотих за 500 м: Львівська ОДА відкидає звинувачення у причетності до платних перевезень через кордон

Сьогодні, 27 квітня, під час брифінг заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень ще раз наголосив на тому, що Адміністрація жодним чином не причетна до платних перевезень через державний кордон та не сприяла таким перевізникам.
Фото: Олена Ляхович

«Львівська обласна державна адміністрація до будь-яких організацій платних перевезень ніякого відношення не має», пояснив  Тарас Грень і додав, що відповідно до всіх постанов та рішень пасажирські перевезення зараз заборонені.

Проте, за його словами, мали місце організація безоплатних автобусів, зокрема і виділення коштів на паливо для транспорту ДСНС.

«За весь період часу карантинних заходів, розпорядженням від 9 квітня ЛОДА, виділила близько 19 тонн паливо-мастильних матеріалів (близько 10 тонн дизельного палива та 9 тон бензину) для організації діяльності ДСНС», – розповів Тарас Грень і додав, що «очевидно буде ще виділятись матеріально-технічні ресурси». Тут мов йде про ті два автобуси, що, за словами Греня, «курсують та забезпечують перевезення».

Тарас Грень також спростував інформацію щодо виділення коштів для перевізників.

«Ніяких коштів на перевезення безпосередньо на «Краківці» не виділяється. Оскільки, наголошую, що такі самостійні перевезення незаконні – відповідно ми цього робити не могли», – зазначив Тарас Грень.

Водночас заступник Максима Козицького проінформував, що ЛОДА відреагувала на листи від 1-4 квітня, і залучила ще два автобуси задля вирішення проблем з перетином кордону.

«Нами дійсно у той чи інший спосіб було спрямовано ті один чи два великогабаритних автобуса для уникнення соціальної напруги, яка безпосередньо виникала станом на початок квітня місяця 2020 року».

У ЛОДА пояснбють, що зазначені перевезення автобусами головного управління ДСНС України у Львівській області  так і автобусами підприємств Львівської області, що були залучені Львівською обласною державною адміністрацією здійснюються на безоплатній основі.

Також Тарас Грень додав, що сьогодні Львівська ОДА звернеться до правоохоронних органів за фактом платного перевезення українських громадян через кордон.

«Саме за результатами публічних інформаційних приводі в поліція провела попередню перевірку. Сьогодні ми звертаємось від іменні обласної державної адміністрації для проведення додаткової перевірки з метою встановлення усіх осіб, які безпосередньо були дотичні і організовували своєрідні платні перевезення», розповів Тарас Грень.

Як відомо, 24 квітня поліція вже розпочала перевірку на підставі звернення громадянина щодо оплатного перевезення через державний кордон України.

«Проведеною перевіркою встановлено, що оплата за перевезення здійснювалась на території Республіки Польща. За зверненням Львівської ОДА нацполіція розпочала додаткову перевірку за фактами платного перевезення громадян через державний кордон», – повідомили у Нацполіції у Львівській області».

На брифінгу був і заступник керівника Нацполіції у Львівській області Дмитро Міхалець. За словами правоохоронця учора правоохоронці зареєстрували звернення від громадянина щодо події, яка сталась на пункті пропуску «Краківець».

«Водія автобуса було зупинено, перевірено у нього документи. Він курсував без дозволу на перевезення, тому був складений відповідний адмінматеріал», – зазначив Дмитро Міхалець.

Надалі правоохоронці мають звернутись до керівника «данного АТП і відповідно притягнути його до відповідальності згідно з чинним законодавством».

На уточнююче запитання журналістів, про яке саме АТП йде мова Дмитро Міхалець відповів:

«Це вже буде встановлювати патрульна поліція, адже це юрисдикція саме відділу безпеки дорожнього руху. Нагляд за дотриманням пасажирських перевезень відповідає патрульна поліція».

Під час брифінгу журналісти не отримали журналісти й про те, про які саме автобусні номери йдеться.

«Так, ми вставили номери транспортних засобів, адже ми складали адмінматеріали, а тому обов’язково маємо встановити усі данні. Данні у нас є. Я наголошую на тому, що один транспортний засіб встановлений і притягнутий до адміністративної відповідальності.  Є ще інші номерні знаки, відповідно і їх направляємо на патрульну поліцію, аби вони перевірили їхній дозвіл на перевезення», - розповів Дмитро Міхалець.

У ЛОДА ще кажуть так, що мовляв, у разі підтвердження факту платного перевезення осіб через державний кордон України та встановлення компанії-перевізника, у свою чергу, Львівська обласна державна адміністрація візьме це до уваги та врахує при подальшій співпраці. 

Додамо, що за словами Тараса Греня, за останні два тижні через митний пункт пропуску «Краківець» прибуло 4,5 тис. громадян, а загалом за період карантину близько 40 тис. співгромадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ