Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

54 га земель Годовицько-Басівської сільради на Львівщині повернути державі

Прокуратурою Львівської області постійно проводяться перевірки щодо законності відчуження земель навколо м. Львова, в тому числі і на території Годовицько-Басівської сільської ради, – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

 

Постановою Бродівського районного суду Львівської області від 08.05.2008р. задоволене адміністративний позов Музики В.І., Притули Г.В., Притули Є.Ю., Притули Ю.В. до Пустомитівської районної державної адміністрації Львівської області, Управління земельних ресурсів у Пустомитівському районі Львівської області, відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Пустомитівської районної державної адміністрації, третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області, про визнання незаконними вимог та спонукання до вчинення дій.

 

Визнано незаконними вимоги відповідачів щодо необхідності погодження Годовицько-Басівською сільською радою проекту відведення земельних ділянок у власність громадян для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за рахунок фермерського господарства "Біля Рати" на території Годовицько-Басівської сільської ради за межами населеного пункту, щодо необхідності отримання висновків ДІПМ "Містопроект" та погодження проекту відведення земельних ділянок у власність громадян інженерно-експлуатаційними службами.

 

Зобов'язано погодити проект відведення земельних ділянок у власність громадян для ведення товарного сільськогосподарського виробництва,  прийняти розпорядження про затвердження проекту відведення та передачу земельних ділянок у власність громадян для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за рахунок фермерського господарства "Біля Рати" та видати позивачам державні акти на право власності на земельні ділянки, які розташовані на території Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області та призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

Не погоджуючись з таким судовим рішенням, прокуратура області оскаржила його в апеляційному порядку.

 

22.12.2009р. Львівським апеляційним адміністративним судом проголошено вступну та результативну частини постанови, якою апеляційну скаргу прокуратури області задоволене повністю. Постанову Бродівського районного суду скасовано, провадження у справі закрито, а також застосовано поворот виконання рішення.

 

Таким чином, завдяки втручанню органів прокуратури області державі повернуто майже 54 га незаконно відчужених земель.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ