Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

56-ту річницю загибелі командира УПА генерала Романа Шухевича відзначатимуть спортивним автопробігом

56-ту річницю загибелі командира УПА генерала Романа Шухевича, більш відомого як Тарас Чупринка, блок «Наша Україна» відзначить спотривним забігом молоді, — повідомили «Гал-info» прес-службі ЛМО НСНУ. 
 Пробіг, який заплановано на 5 березня 2006 року, розпочнеться з вулиці Довбуша, де народився і провів свої дитячі роки майбутній герой українського визвольного руху.

 Загалом же, маршрут пробіг пролягатиме вулицями Довбуша – Кривоноса – Гуцульська – Лисенка – Руська – пл. Ринок – Беринди – пр. Свободи – Городоцька – Шевченка – Левандівська – Широка – Білогорща. Закінчиться пробіг біля пам’ятника Роману Шухевичу в Білогорщі.
 Як повідомили в прес-службі, в пробізі візьмуть участь члени молодіжних організацій Львова, які нестимуть три прапори: Державний прапор України, червоно-чорний – українського націоналістичного руху та помаранчевий як символ відродження української нації.
 «Мета пробігу – ще раз привернути увагу львів’ян до життя і діяльності українського героя та наголосити на необхідності визнання ОУН-УПА воюючою стороною в Другій світовій війні. Як відомо, нещодавно Президент Віктор Ющенко нагородив окремих діячів визвольного руху державними нагородами, серед них і сестру Степана Бандери Оксану. Але заслужене визнання українських героїв залежить від рішення Верховної Ради України, і це питання буде знову винесене на порядок денний вже нового парламенту», — йдеться в заяві Львівської міської організації партії Народний Союз „Наша Україна».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ