Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

5-7 травня відбудеться „Свято ковалів”

Спілка майстрів ковальського мистецтва України спільно з Радою з туризму Карпатського регіону та Управлінням культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 5-7 травня 2006 року проводять IV міжнародний фестиваль «Свято ковалів» і V виставку «Орнаментальне ковальство».

Станом на 5 квітня 2006 року участь у фестивалі підтвердило понад 100 учасників - ковалі, провідні майстри ковальського ремесла, художники та скульптори по металу, ковалі з міжнародним визнанням та народні майстри з 17 областей України та інших країн: США, Бельгія, Великобританія, Голландія, Грузія, Ліхтенштейн, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Росія, Білорусь, Франція, Польща, Угорщина, Литва, Чехія.
Метою заходу є популяризація народних традицій та культури регіону, зокрема ковальського мистецтва - одного з найдавніших ремесел. У фестивалі візьмуть участь.
В рамках програми передбачається проведення художніх виставок “Орнаментальне ковальство”; демонстрація ковальської праці на центральній площі міста, показовий лицарський турнір; виготовлення гостями та учасниками спільної роботи – монументальної композиції “Букет майстрів”. Про це повідомила Рада туризму Карпатського регіону.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ