Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

58 закарпатців пішли до війська за контрактом

12 січня, в Закарпатському обласному військовому комісаріаті в Ужгороді відбулися урочисті проводи 58-ми кандидатів на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України, серед них – 6 дівчат, повідомив Західний регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

Як повідомив начальник 159-го територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом полковник Євген Коваленко основна частина служитиме після навчання у військових частинах, що дислокуються на Закарпатті.

«В навчальних центрах з ними буде укладено контракт з оборонним відомством на військову службу, ті хто не служив у війську складуть Військову присягу. Майже півроку, залежно від військової спеціальності, молодь опановуватиме ази нової професії. Як я вже розповів, більшість служитиме у військових гарнізонах Закарпаття: Виноградівському, Мукачівському, Ужгородському. Однак є й бажаючі служити за межами області. Ми з готовністю йдемо таким на зустріч, адже закарпатці традиційно служили у всіх родах військ, і зокрема – у Повітряних Силах та на Військово-Морському флоті», – зазначив полковник Євген Коваленко.

Як розповів офіцер в останні роки ситуація з привабливістю військової служби за контрактом значно покращилася. Так, під час навчання молоді контрактники отримують близько тисячі гривень грошового отримання, а отримавши військовий фах, вже у військових частинах – до двох тисяч гривень.

Варто сказати, що закарпатських контрактників за високий професіоналізм пам’ятають і в Іраку, і в Лівані, і в Ліберії, а невдовзі знатимуть і в Конго.

В цьому році на Закарпатті заплановано відібрати на контрактну службу 260 осіб віком від 18 до 40 років. Виконуючий обов’язки обласного військового комісара підполковник Петро Марко розповів, що із прогнозованим збільшенням грошового утримання військова служба за контрактом в регіоні серед молоді набуває дедалі більшої популярності, адже колись малі суми грошового утримання військовослужбовців служби за контрактом, тепер стали конкурентними на ринку праці прикордонної Закарпатської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ