Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

5 грудня суд вирішуватиме долю Львівської експериментальної скульптурної фабрики

Голова Львівської обласної організації Спілки художників України Олег Микита звернувся до депутатів Львівської міської ради з проханням втрутитися в ситуацію навколо Львівської експериментальної скульптурної фабрики, а також перешкодити ліквідації підприємства.
Зокрема, як він розповів, зараз закінчується процедура санації фабрики, яку здійснює  ТОВ „Компанія управління проектами „Акрополь” і 5 грудня має бути прийнято рішення судом про ліквідацію підприємства, а це недопустимо, оскільки фабрика підтримує традиції міста понад півстоліття. Депутат Маркіян Іващишин запропонував створити робочу комісію для вияснення ситуації. Зокрема, до кінця дня він планує подати список осіб, які увійдуть у цю комісію.
На запитання „Гал-info”, чому саме він подав звернення про створення комісії, Маркіян Іващишин зазначив, що „один з членів Спілки художників України Володимир Ропецький звернувся із скаргою до комісії з культури та туризму, яку він очолює. Скарга полягає в тому, що йде процес банкрутства та санації цього підприємства Львівської експериментальної скульптурної фабрики. Логіка може бути тільки одна – на цю територію може претендувати порядний інвестор, а міська рада може йому сказати, що там житлового будівництва не може бути, тому якщо маєте бізнес-план, то плануйте його в межах, які можливі. Тоді інвестор подумає, чи втягуватись в цю авантюру. А в цього є дві цінності, одна з них – виробнича традиція, що відноситься до культури, інша – земля. Це елітний район, де квадратний метр площі коштує до 3000 доларів, а над фабрикою практично нависає житловий будинок, тому я не думаю, а стверджую, що тут йдеться про дуже великі гроші та авантюру”.
На підприємстві працює 24 людини, майже місяць фабрика простоює.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ