Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

5 найлегших способів знайти житло у Львові

Знайти недороге житло сьогодні непросто. Щоб заощадити, доводиться віддавати перевагу квартирам на околиці або за містом, зі старими меблями, відсутнім ремонтом.

Низька вартість апартаментів в хорошому стані зазвичай викликає підозри. Чи справді оренда квартир (Львів) — настільки клопітка й невдячна справа? На щастя, ні. Ми підібрали 5 найлегших способів знайти житло без послуг ріелтора і звести ризик натрапити на шахраїв до мінімуму.

Пошук житла у Львові

1. За допомогою родичів, друзів та знайомих

Оренда житла через знайомих дозволить зекономити чималу суму. Крім цього, орендар отримає можливість більше дізнатись про власника ще до заселення. Останній також від цього тільки виграє. По-перше, знайомий наймач викликає більше довіри й навряд чи зникне в невідомому напрямку, зіпсувавши майно. По-друге, з ним простіше домовитись.

2. Через соціальні мережі

Twitter, Instagram, Facebook — ідеальне місце для пошуку житла. Так, Facebook буквально рясніє спеціальними групами, де пропонуються зйомні квартири на різний смак і бюджет. Можна переглянути оголошення від власників і вибрати відповідний варіант або ж розмістити свою публікацію, вказавши приблизний бюджет, бажаний район розташування, необхідні меблі та побутову техніку. Зверніть увагу: щоб винайняти недорогу квартиру в такій групі, потрібно постійно моніторити оголошення і домовлятися про перегляд відразу ж після розміщення публікації. Інакше вишикується черга з інших охочих. Також можна написати пост про пошук житла на своїй сторінці й попросити друзів поширити публікацію, щоб її побачили сотні інших користувачів.

3. На сайтах оголошень

Електронні платформи — чи не найзручніший спосіб винайняти недороге житло. Продумана система фільтрів дозволяє швидко знайти оптимальний варіант. На більшості сайтів пошук здійснюються за такими параметрами: тип оренди, загальна площа, кількість кімнат, наявність меблів, кількість санвузлів тощо. Також можна вибрати пропозиції від власника або посередника. На жаль, пошук на сайтах оголошень має істотний недолік: щоб знайти хороший варіант, потрібно перебрати сотні публікацій.

4. Шукайте житло на околиці

На вартість оренди істотно впливає й розташування житла. Так, квартира в центрі обійдеться в 2–3 рази дорожче, ніж на околиці. Щоб заощадити, зверніть увагу на житло в спальних районах поряд із зупинками міського транспорту. Якщо транспортна розв'язка не має значення, придивіться до квартир на околиці і за містом. Такий варіант — чудовий вибір для фрілансерів.

5. Не забувайте про маленькі хитрощі

На ринку нерухомості пропонуються квартири з ремонтом і без, в новобудовах і старих будинках, мебльовані й порожні. Зверніть увагу: апартаменти на першому поверсі зазвичай коштують дешевше. Також можна орендувати житло без меблів і побутової техніки. Це дозволить не тільки заощадити на оренді, але й облаштувати приміщення так, як вам заманеться.

Щоб зекономити, складіть список необхідної побутової техніки: пральна машина, холодильник, телевізор, кондиціонер, бойлер. Зверніть увагу: ці нюанси істотно впливають на вартість оренди. Так, за мікрохвильовку чи посудомийку в квартирі доведеться викласти додаткових 400–500 грн.

Не забувайте: на ринку нерухомості орудує чимало шахраїв. Щоб не стати жертвою недобросовісних власників, при огляді житла перевіряйте кожну деталь і не оплачуйте оренду до укладення договору. Підписувати його потрібно тільки в присутності господаря. Якщо є можливість, поспілкуйтеся з сусідами: це дозволить отримати більше інформації про власника.

Інформація розміщена на правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ