Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

5 поширених причин поломки пральної машини

Пралка – без перебільшення, є корисним та обов’язковим побутовим пристроєм, що дозволяє забезпечувати чистоту нашого повсякденного одягу. Проте з тих чи інших причин пральна машина може несподівано вийти з ладу, що має свої вкрай негативні наслідки.

Проте не слід одразу ж впадати у відчай. Переважна більшість неполадок все ж таки піддаються ремонту. Головне – визначити причину і усунути її. Забігаючи наперед, наголосимо, якщо у Вас нема необхідного досвіду в сфері ремонту побутової техніки, краще довірити це кваліфікованому фахівцю.

А тепер детальніше розглянемо 5  найпоширеніших причин виходу із ладу пральної машини та як це можна вирішити.

З пральної машини витікає вода

Перш за все, необхідно оглянути шланг подачі або зливу води на наявність тих чи інших пошкоджень. Якщо Ви виявили тріщини чи інші дефекти, оптимальним варіантом є придбати новий шланг для пральної машинки та провести його заміну. В жодному разі не намагайтеся пошкоджений шланг обмотувати клейкою стрічкою – це не дасть бажаного результату.

Пралка не набирає воду або робить це занадто повільно

Якщо Ваша пральна машина повільно набирає воду або взагалі цього не робить, перш за все, слід переконатись в тому, що:

  • Шланг ніде не перегнувся;
  • Люк пралки закритий;
  • Фільтр не засмічений.

Якщо виявилось, що винуватцем даної проблеми є саме фільтр, його слід ретельно очистити від сміття або придбати новий і провести заміну. Цю роботу можна зробити навіть власноруч, без допомоги фахівця.

Барабан пралки не крутиться

Причин того, що барабан пральної машини взагалі не крутиться, може бути декілька. По-перше, між баком і барабаном міг застрягти сторонній предмет, по-друге, злетів або порвався ремінь, і по-третє, згорів двигун. В останньому випадку прийдеться звернутися до майстра, котрий поміняє мотор для пральної машини.

Пральна машина не нагріває воду

Тут в першу чергу варто врахувати вік пральної машини. Річ у тім, що з часом на нагрівальному елементі (тен) може утворюватися накип, котрий, певна річ, вносить свої негативні корективи в процес нагрівання води. В таких випадках рекомендовано замінити тен. Якщо ви не змогли виявити справжню причину неполадки, краще викликати майстра, котрий, певна річ, проведе повну діагностику пральної машини і, маючи чітку картину, зможе усунути той чи інший недолік.

Пралка сильно вібрує

Найпоширенішою причиною того, що пралка, так би мовити, підстрибує, а особливо під час віджимання одягу, є вихід з ладу амортизаторів. В такому випадку прийдеться знати поломаний амортизатор і замінити його на новий. Як правило, цю роботу можна зробити власноруч, проте якщо ви не впевнені в своїх силах і можливостях, краще викликати фахівця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ