Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

5-а міська клінічна лікарня Львова планує підписати договір з НСЗУ на 21 пакет послуг

Учора, 1 лютого, у КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» відбулося виїзне засідання постійної депутатської комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради, інформує кореспондент Гал-інфо.

На комісії депутати заслухали інформацію від керівництва лікарні щодо потреб лікувального закладу.

Генеральний директор Андрій Миськів зазначив, що переважну більшість потреб лікарня закриває власними коштами, а гроші установа просить виключно на ремонтні роботи покрівель, приміщень та ліфтового господарства.

Також варто покращити інфраструктуру, яка забезпечить доступність медичного закладу для  маломобільних груп населення.

Наразі адміністрація лікарні просить виділити кошти з бюджету розвитку міста, щоб покращити умови для пацієнтів, економії енергоносіїв, безпеки пацієнтів та персоналу.

  • Зокрема є потреба у ремонті даху за адресою Є. Коновальця, 22, який протікає і створює загрозу руйнування дерев’яних конструкцій даху, а також внутрішніх та зовнішніх стін будівлі.
  • Капітального ремонту потребує приміщення пульмонологічного відділення за адресою вул. Є. Коновальця, 20-22, щоб покращити умови пацієнтам.
  • Ремонт ліфтової шахти із монтажем ліфтового обладнання в будинку за адресою вул. Є. Коновальця, 22, де лікують ковідних пацієнтів, що дозволить транспортувати хворих між поверхами.
  • Заміна вікон за адресою вул. Генерала Чупринки, 48, щоб економити енергоносії.
  • Встановлення ліфта за адресою вул. Генерала Чупринки, 43 (поліклінічне відділення), аби забезпечити доступ пацієнтів до відділень неврології та гематології, які знаходяться на 4-му та 5-му поверхах, а також до рентген кабінету, який розміщений на 2-му поверсі поліклініки.
  • Також лікарня просить кошти на встановлення системи внутрішнього протилежного водопроводу за адресою вул. Генерала Чупринки, 43, що дозволить виконати приписи ДСНС.
  • Необхідно також провести заміну теплопостачання за адресою вул. Генерала Чупринки, 43, аби покращити температурний режим в холодну пору року.
  • Адміністрація просить провести капітальний ремонт приміщень цокольного поверху у корпусі за адресою вул. Генерала Чупринки, 61 (дитяче поліклінічне відділення), що дозволить розширити відділення фізичної реабілітації і раннього втручання та дасть можливість підписати нові угоди з НСЗУ по реабілітації хворих.
  • Лікарня просить у міста закупити лапароскопічну стійку за 2,5 млн грн, що дозволить надавати якісну медичну допомогу пацієнтам хірургічного профілю та розвинути хірургію одного дня.

Тобто з бюджету розвитку Львова адміністрація просить виділити трохи більше 24 млн грн.

Як повідомив генеральний директор Андрій Миськів, лікарня переважну більшість проблем закриває власними коштами без залучення коштів від міста. На сьогодні лікарня має напрацьовану стратегію. У минулому році  медичний заклад надавав 11 пакетів послуг НСЗУ, а у цьому році має намір украсти договір з НСЗУ на 21 пакет послуг.

Андрій Миськів повідомив, що лікарня самотужки обладнала кабінет для проведення діалізу. Також тут працюють гематологія, урологія, гастроентерологія, пульмонологія, тощо.

Лікарня за власні кошти, а це 9,5 млн грн придбала рентген апарат і мамограф, який встановлять найближчим часом.

Як зазначив голова медичної комісії Валерій Веремчук, це позитивний приклад роботи медичного закладу, який заробляє на себе. Він також додав, що наполягатиме, аби на усі запити лікарні виділили гроші з бюджету розвитку.

Наразі проблемою лікарні є те, що через історичне значення приміщень немає можливості встановити пандуси, тобто закладу бракує інклюзивності, а це в частині підписання договору з НСЗУ є важливим фактором. Для того, аби не зашкодити вигляду історичних будівель лікарня закупить акумуляторні сходолази для інвалідних візків. На ці потреби адміністрація медзакладу має намір витрати власні кошти, без залучення коштів міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ