Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

60% пропускної здатності дорожньої мережі Львова втрачено через «запаркованість»

Влада Львова просить водіїв не паркувати машини на тротуарах та трамвайних коліях. Це створює незручності пішоходам, заважає руху громадського транспорту та роботі комунальних служб під час прибирання. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Припарковані у недозволених місцях машини, в першу чергу, створюють незручності для руху громадського транспорту, заважають пішоходам, а також роботі комунальних служб, особливо, в зимовий період, коли працює снігоприбиральна техніка.

Дуже багато авто, які припарковані на хідниках, у межах пішохідної зони. Проблемні вулиці – Коперника, пл. Данила Галицького, пр Свободи, вул Дорошенка, пл. Ринок, вул Староєврейська», - розповідає Ірина Маруняк, голова Галицької районної адміністрації.

Як додала Ірина Маруняк, майже усі бічні вулиці у центрі міста вдень на 90% заставлені не правильно припаркованими машинами.

«У центрі міста майже 60% пропускної здатності вулично-дорожньої мережі втрачено через надмірну «запаркованість». Авто паркують скрізь – на хідниках, на трамвайних коліях, під знаками. Такі машини треба забирати, проїзна частина має бути вільною, громадський транспорт повинен мати перевагу. Тому для міст України і Львова, зокрема, евакуатори потрібні. Є дорожні знаки, маркування, попри те, водії не дотримуються правил. Тому автомобілі треба забирати», - вважає Юрій Ройко, заступник завідувача кафедри транспортних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Довідка.

З липня 2012 року у Львові почали працювати евакуатори. Вони переміщують автомобілі, які заважають проїзду громадського транспорту вулицями міста. Машини доставляють на майданчик на вулиці Городоцькій, 185. Показавши паспорт, власник може забрати евакуйований автомобіль.

Також нагадаємо, що учора, 9 січня, Галицький районний суд Львова ухвалив рішення у провадженні за позовами прокуратури Львова та однієї з громадських організацій про скасування положень рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, якими затверджено порядок роботи евакуаторів у місті. 

Згідно з чинним законодавством, тимчасове вилучення автомобілів за допомогою спеціальної техніки повинне здійснюватися лише працівниками Державтоінспекції. Усупереч цим вимогам, вказаним актом ЛМР надано право приймати рішення щодо переміщення транспортних засобів уповноваженим особам міської ради і працівникам низки комунальних та інших підприємств міста. З огляду на такі порушення, судом згадані позови задоволено, а зазначені положення рішення виконкому ЛМР визнано незаконними та скасовано.

Крім цього, на цей час за постановою прокуратури Львова, Львівська об’єднана фінансова інспекція у Львівській області перевіряє законність використання й отримання ЛКП «Львівелектротранс» коштів від громадян за евакуацію транспортних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ