Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

6-12 вересня у Дрогобичі фестиваль Бруно Шульца

6-12 вересня у Дрогобичі відбудеться V Міжнародний фестиваль «Арка уяви Бруно Шульца», а 12-16 вересня – «Бруно Шульц у Львові». Про це 30 серпня у Львові повідомили організатори.

Як повідомила директор фестивалю Віра Меньок, конструкція свята багатошарова, заплановано цікаві й різноманітні події. Серед іншого, тут зустрінуться «сім’я» перекладачів Бруно Шульца з усього світу, відбудеться конференція, де про Бруно Шульца говоритимуть як про людину, що створила власний проект літературної творчості.

З її слів, до фінансування цьогорічного фестивалю у Дрогобичі, окрім польської сторони, долучилося і Мінкультури України. Відтак, на його відкритті буде присутній міністр культури Михайло Кулиняк.

Загалом до участі у фестивалі зголосилися представники 17 країн світу, повідомив президент товариства «Фестиваль Бруно Шульца» (Люблін) Ґжеґож Юзефчук. За його словами, у програмі 5 концертів і 3 вистави. Такий собі «своєрідний жанр зустрічі культур». Ґжеґож Юзефчук пообіцяв у Дрогобичі багато незвичайних подій в авангардному стилі – од чорношкірих чоловіків до оголених жінок.

Куратор виставки «Бруно Шульц» у Львівській галереї Наталія Філевич розповіла, що два роки тривала робота, щоб показати унікальну графіку Шульца у Львові. З її слів, такої кількості його робіт тут ще не було. Виставка відкриється 4 вересня.

Фестиваль Бруно Шульца у Львові відбудеться у межах Форуму видавців. Його президент Олександра Коваль зазначила, що через це проведення фестивалю навіть пересунули у часі. Отож, на форумі Бруно Шульца представлять Юрій Андрухович, Віктор Єрофєєв, Адам Заґаєвський, Андрій Павлишин, Тарас Возняк.

Програма фестивалю у Дрогобичі тут.

Фото - znaki.fm

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ