Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

64% доріг місцевого значення на Львівщині уражені ямами

Служба автомобільних доріг у Львівській області за участі підрядної організації ДП “Львівський облавтодор” провела попередній огляд стану автомобільних доріг після зимової експлуатації. Згідно з даними попереднього огляду по автомобільних дорогах державного значення ямковістю уражено 484 км або 47% від загальної протяжності, на автомобільних дорогах місцевого значення 4700 км або 64% від загальної протяжності. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

З метою якнайшвидшої ліквідації ямковості, недопущення подальшого руйнування покриття автомобільних доріг та забезпечення безаварійного руху транспортних засобів на спільній нараді працівників Служби автомобільних доріг у Львівській області та   ДП “Львівський облавтодор”, яка відбулася  22 березня цього року, прийнято рішення щодо першочергової ліквідації ямковості на таких автомобільних дорогах: Львів-Тернопіль, Львів-Краковець, Львів-Радехів-Луцьк, Львів-Рава-Руська, Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква, Львів-Шегині, Львів-Самбір-Ужгород, Мукачеве-Івано-Франківськ-Рогатин-Львів, Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига, Київ-Чоп, Західний обхід м.Львова, Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, Старий Самбір-КПП “Смільниця”, Турка-Трускавець-Дрогобич-Пісочне.

 

На цих автомобільних дорогах в період з 22.03.2010р. по 02.04.2010р. щоденно буде працювати 41 бригада забезпечена необхідною технікою, інструментом та матеріалами.

 

Крім цього, в кожному районі області на автомобільних дорогах місцевого значення по ліквідації аварійної ямковості буде працювати по одній дорожній бригаді.

 

На даний час обсяги та темпи виконання робіт в значній мірі обмежені відсутністю річних фінансових планів у зв’язку із неприйняттям Закону України “Про державний бюджет на 2010 рік”.

 

Відповідно до тимчасових фінансових планів при орієнтовній вартості першочергових робіт по ліквідації ямковості на автодорогах загального користування державного значення 10 836 тис. грн. забезпечено лімітними коштами 5 116 тис. грн. (47,2% від потреби).

 

Аналогічно по автомобільних дорогах місцевого значення при потребі коштів для ліквідації ямковості 45 000 тис. грн. забезпечено лімітними коштами 2 804 тис. грн. (6,2% від потреби).

 

Також на нараді прийнято до виконання спільне рішення Департаменту ДАІ України та Державної служби автомобільних доріг України  №3/73-6-604 від 19.03.2010р. Згідно цього рішення в період з 20.03.2010р. по 20.04.2010р. Службою автомобільних доріг у Львівській області та ДП “Львівський облавтодор” за участі представників Державтоінспекції, Львівської залізниці, автотранспортних організацій буде забезпечено проведення весняного комісійного огляду доріг.

 

Цим же рішенням встановлено граничні терміни щодо завершення ямкового ремонту та відновлення дорожньої обстановки на автодорогах державного значення до 01.06.2010р., на автодорогах місцевого значення до 01.07.2010р.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ