Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

659 населених пунктів Львівщини можуть втратити нагоду заробити більше на землі

Від початку 2012 року Держземагентством Львівщини організовано та завершено оцінку земель всіх 1928 населених пунктів області, укладено угоди та проводиться оновлення нормативної грошової оцінки земель 327 населених пунктів, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Загалом необхідно провести повторну нормативну грошову оцінку земель у 659 населених пунктів області.

Найбільше населених пунктів, які потребують оновлення цієї оцінки, знаходяться у Бродівському (86), Буському (48), Городоцькому (50), Кам’янка-Бузькому (64), Мостиському (72), Миколаївському (44), Перемишлянському (70), Радехівському (48) та Самбірському (67)  районах.

Відзначимо, що на Львівщині найбільша кількість населених пунктів по Україні – 1928,- це значна перспектива для області отримувати додаткові кошти до бюджетів від оновлення оцінки землі згідно законодавства.

Затягування з її проведенням впливає на втрату можливості заробити додаткові кошти від плати за землю до бюджетів. Адже, після оновлення нормативної грошової оцінки середня базова вартість збільшується в декілька разів, відповідно збільшуються і надходження коштів від плати за землю до бюджетів місцевих рад. І саме органи місцевого самоврядування та виконавчої влади повинні бути зацікавлені в оновленні оцінки земель населених пунктів.

Держземагентством Львівщини в кожному районі та місті області розробляються та подаються на затвердження програми розвитку земельних відносин.

В цих програмах землевпорядники рекомендують та відображають найважливіші етапи розвитку земельних відносин на місцях, заходи з охорони земель, що в подальшому дозволить зберегти землі територій в належному стані та отримувати прибутки до бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ