Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

67 % українців померли від серцево-судинних захворювань – дослідження

Основна причина смертності в Україні — серцево-судинні захворювання (ССЗ). Саме вони викликають 67% смертей у 2009 році. Такі дані оприлюднені в дослідженні Світового банку під назвою «Основні причини високого рівня смертності в Україні», текст якого має в своєму розпорядженні «Дзеркало тижня».


На ішемічну хворобу серця та інсульт припадає більше 50%  хвороб і п'ята частина інвалідності в Україні. Хоча з 1995 року відсоток смертності від інсульту в Україні поступово зменшується, він до цих пір у два-три рази вищий, ніж в інших країнах Східної Європи. Ішемічну хворобу діагностували майже в чверті дорослого населення нашої країни. (Для порівняння: у 2005 році від ішемічної хвороби серця в Україні померло близько 40%, від інсульту — 13%, від цирозу печінки або отруєння — по 3%, від раку дихальних шляхів, СНІДу, туберкульозу — приблизно по 2%, від ДТП - 1,6%).

Головні чинники розвитку ССЗ — ожиріння і високий кров'яний тиск. Такі складові способу життя, як куріння, надмірне вживання алкоголю, малорухливість і неправильне харчування, сприяють швидшому потраплянню людини до групи ризику.

ДТ

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ