Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

6 березня відбудеться відкриття Львівського обласного мобільного консультаційного пункту соціальної роботи у сільській та гірській місцевості

6 березня перед облдержадміністрацією відбудеться відкриття Львівського обласного мобільного консультаційного пункту соціальної роботи у сільській та гірській місцевості та вручення ключів від спеціально обладнаного мікроавтобуса для його роботи. У відкритті візьмуть участь заступник голови ЛОДА Ярослав Пітко, начальник управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрій Корнат, директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Генадій Бардовський, начальник служби у справах неповнолітніх ЛОДА Володимир Лис, представники громадських організацій – „Дорога”, „Світло”, „Життєва сила” та ін., представники кафедри соціології та соціальної роботи НУ „Львівська політехніка”. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Як повідомляють у Львівському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, складні соціально-економічні та демографічні реалії сьогодення в Україні зумовлюють необхідність посилення уваги з боку держави, місцевих органів влади до проблем соціальної підтримки сімей та молоді у сільській та гірській місцевості. Станом на 1 січня 2006 року у Львівській області налічується 1849 сільських населених пунктів в яких проживає 1042833 осіб, них: молоді віком 14-35 років – 325188 осіб; діти та підлітки віком до 15 років (включно) – 209132 осіб;
Соціальні проблеми сільського населення не менш актуальні, ніж у містах, тому запровадження моделі мобільної соціальної роботи шляхом організації функціонування пересувного пункту є одним з найважливіших питань у сфері соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю у сільських та гірських районах Львівської області.
Це інноваційна форма роботи, коли до віддалених населених пунктів будуть організовуватися виїзди консультативного автобусу, укомплектованого відповідною апаратурою, методичними матеріалами для проведення лекційних та тренінгових занять серед дітей та молоді, надання індивідуальних консультацій. До роботи мобільного консультативного пункту (МКП) будуть залучатися спеціалісти різного профілю (психологи, соціальні педагоги, юристи, медики) згідно потреб та запитів населення певного району.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ