Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

6 гривень за літр 95-го бензину зажене 50% машин у гараж — прогноз експертів

У Львові, як і по всій Україні щодня підвищуються ціни на пальне. 14 березня ціна на бензин А-95, який має найбільший попит серед водіїв, у Запоріжжі сягала 6-ти грн., у Дніпропетровську – 6,10 грн, до того ж частина автозаправок припинила працювати. У Львові ціна на бензин А-95 становить 5,60 грн. Такий ріст цін перш за все пов’язаний з подорожчанням пального на міжнародній біржі — від 107 доларів до 110 за барель. Про це „Гал-info” розповів експерт ринку нафтопродуктів Леонід Теплов.
За попередніми прогнозами експертів, серйозний стрибок цін мав бути у квітні, зокрема, мова йшла про ріст ціни на пальне  — до 6-ти гривень, проте ми спостерігаємо його вже тепер.
Як зазначив пан Теплов „ціна на А-95 у розмірі 6 грн. змусить 50% автомобілістів користуватися громадським транспортом, особливо це вплине на «середніх» українців”.
„До кінця року ціна нафтопродуктів значно зросте, барель нафти сягатиме 200 доларів, а падіння долара тільки підтверджує, що ціна не буде зменшуватись”, - наголосив Леонід Тєплов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ