Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

6 серпня Львівська ОДА буде оточена газовиками

Пікет працівників облгазів у столиці, що планувався на 5 серпня, перенесено на 6 серпня. Як розповіла «Гал-info» керівник прес-служби «Львівгазу» Оксана Ростикус, участь у пікеті братимуть представники всіх облгазів України.
      

            За її словами, в цей день відбудеться пікет у Києві біля адмінбудівлі Кабінету Міністрів України, а також і у Львові – працівники «Львівгазу» пікетуватимуть Львівську обласну державну адміністрацію.

            «У пікеті у Києві планується участь 5 тисячі осіб», — зазначила вона.

            Нагадаємо, працівники газових господарств України вимагають, щоб прем’єр-міністр нарешті прислухалася до обґрунтованих вимог щодо збільшення частки зарплати у тарифі на транспортування природного газу розподільчими газопроводами.

Наразі середня заробітна плата по ВАТ «Львівгаз» становить трохи більше 1200 гривень. Частка зарплати у тарифі на транспортування, який встановлює Національна комісія з регулювання електроенергетики з рекомендації уряду, вже дуже довго залишається на одному рівні, незважаючи на те, що реальні, обґрунтовані витрати давно перевищили встановлений рівень.

Керівництво облгазів вже неодноразово зверталося до НКРЕ з проханням збільшити тариф в частині заробітної плати працівників, оскільки невелика зарплата спричиняє масову плинність кваліфікованих кадрів, що негативно впливає на роботу підприємств з газопостачання. Проте результатів немає навіть після зустрічі з прем’єр-міністром, на якій Юлії Тимошенко пообіцяла видати розпорядження, що рекомендуватиме Національній комісії з регулювання електроенергетики переглянути тарифи газорозподільчих компаній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ