Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

6 січня у Львові чоловік отруївся чадним газом

Львівська міська рада звертається до всіх мешканців міста з нагадуванням, що у холодну пору року зростає небезпека отруєння чадним газом! Зокрема, 6 січня о 17.50 год.по телефону 103 надійшла інформація про те, що на вул. Вітовського отруївся, попередньо, чадним газом чоловік 1975 року народження, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Потерпілого у важкому стані госпіталізовано в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після надання медичної допомоги (проходження барокамери) о 22.20 год. Він був переведений у терапевтичне відділення у стані середньої важкості. Аварійною бригадою ПАТ «Львівгаз» припинено подачу газу до квартири. Причина отруєння встановлюється.

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, загалом у 2012 році у Львові трапилось 72 випадки отруєнь людей чадним газом, тоді постраждало 112 осіб, 27 із них діти, також було 8 смертельних випадків. За перші дні 2013 року вже було 2 випадки отруєння чадним газом, в яких постраждало 3 людей. Тому управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста звертає увагу мешканців на необхідність дотримуватись простих правил, які можуть врятувати життя.

«Чадний газ (окис вуглецю) – це безколірний газ без запаху (!), тобто відчути по запаху, що він наповнює приміщення, неможливо. Сумна статистика свідчить про те, що велика кількість смертельних випадків відбувається в квартирах, де встановлені так звані «євровікна» і відсутня або самочинно перебудована вентиляційна система чи система димовидалення. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:головний біль, м'язова слабість, задуха,червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ