Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

7-11 листопада у Львові театрали побачать фестиваль „Драбина”

Цьогоріч у Четвертому міжнародному молодіжному фестивалі аматорського молодіжного фестивалю „Драбина”, який проходитиме у Львові 7-11 листопада, братимуть участь 300 учасників з 20 театрів різних регіонів України. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила керівник проекту „Драбина” Оксана Дудко. „5 днів триватиме фестиваль, цьогоріч до нас приїдуть театри з Чехії, Росії, Польщі, Румунії та Німеччини, яких відбирали на конкурсній основі. Загалом виступатимуть аматорські театри з 20-річним стажем творчої роботи та театри, які нещодавно створені і презентують новаторське мистецтво”, -- розповіла Оксана Дудко.
Як повідомила головний спеціаліст відділу маркетингу та культурної індустрії управління культури та туризму ЛМР Божена Пеленська, проект „Драбина” є одним з найкращих у цьому році, який переміг на конкурсі проектів і отримав дофінансування у розмірі 19 тисяч 500 гривень.
За словами Оксани Дудко, це майже четверта частина кошторису фестивалю. Цьогоріч під час фестивалю вперше відбудеться конкурс драматичних творів „Драма на драбині”: „Проект триматиме у листопаді, відбудеться конкурсний відбір україномовних п’єс, яких ще не друкували, найкращі п’єси пропонуватимуть для постановки львівським театрам”, -- сказала Оксана Дудко.
Для учасників фестивалю проводитимуть майстер-класи від українських, австрійських та британських режисерів. Також відбудуться екскурсії та лекції на тему мистецького життя Львова. В рамках проекту запланований відкритий конкурс фотографії на тему „Глядацькі емоції у фокусі фотографії”. За словами організаторів, професійні фотографи та любителі можуть надсилати свої фото до 1 листопада. „Близько 40 робіт відберуть для конкурсу, які будуть експонувати у Музеї ідей, також там буде екран, де показуватимуть виступи авторів цих фото”, -- розповіла Оксана Дудко. За її словами, цьогоріч серед членів журі буде письменниця Ірена Карпа, письменник Юрко Іздрик, львівська поетеса Наталка Криничанка і актор Театру юного глядача В’ячеслав Жук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ