Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

72 бригада помстилася російським терористичним військам за підлі обстріли влітку

На лінії фронту, на маріупольському напрямку, минулого тижня російські терористичні війська пробували провести наступальну операцію, але наштовхнулися на опір 72 механізованої бригади. Про це Гал-інфо розповів один із військовослужбовців.

За його словами, бої почалися ще 17 січня і тривали кілька днів. На цьому напрямку практично нема місцевих сепаратистів: проти української артилерії тут працювали кадрові російські військові.

Про успішну операцію українських артилеристів також раніше повідомив експерт, головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

І цього разу завдяки злагодженій роботі військовослужбовців та професіоналізму бойових офіцерів наші військові перемогли в артилерійській дуелі.

«Ми влаштували їм друге Зеленопілля», - сказав військовий.

Нагадаємо, що влітку 72-га та 24-та механізовані бригади потрапили в котел на кордоні. Тоді протягом місяця їх обстрілювали сепаратисти - з боку окупованої території, і кадрові російські війська - з території Росії, нахабно порушуючи усі норми моралі та права.

Напередодні, уночі проти 11 липня 2014 року, підрозділи батальйонної тактичної групи 24-ї механізованої, 72-ї механізованої та 79-ї аеромобільної бригад вийшли в опорний пункт у районі селища Зеленопілля, за 17 км на південний схід від міста Ровеньки Луганської області. Із завдання - прикрити  ділянку Державного кордону. О 4.30 ранку в їхній бік терористи відкрили вогонь з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», водночас російські терористичні війська також відкрили вогонь з відстані понад 15 км з території Російської Федерації.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ