Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

750-річчя Львова обійшлося у 2 мільйони 730 тисяч гривень – Ксенія Курилишин

На організацію святкувань 750-річчя витратили 2 мільйони 730 тисяч гривень спонсорських коштів. Повідомила сьогодні, 18 жовтня, на прес-конференції директор ГО „Дирекція з організації святкувань 750-річчя Львова” Ксенія Курилишин.
Зокрема, за її словами, 900 тисяч грн витрачено на організацію відкриття святкування у Львівському оперному театрі, концерт Ґорана Бреґовіча та співачки Руслани, 310 тис. грн надали 20 організаціям – підрядникам у проведенні заходів, приурочених до свята, а також приблизно 768 тисяч грн пішло на прийом 640 VIP-гостей з розрахунком по 1000-1200 грн на кожного. Як пояснила Ксенія Курилишин, ці гроші пішли на проживання, транспортні витрати, вартість двох фуршетів у Палаці мистецтв, а також на подарунки для гостей, а саме - щоденник, карту міста, сувенірну монету, путівник по Львову, футболку і колекційну марку.
Що ж до 310 тис. грн, то їх серед іншого отримали такі організації: Доброчинний фонд „Мелодія” на заходи, які проводилися на Сихові, Дитяча картинна галерея - на конкурс дитячого малюнка, „Пласт” - на організацію пластового містечка, Театр воскресіння - на проведення фестивалю „Золотий Лев” та інше. Крім цього, як повідомила Ксенія Курилишин, 145 тисяч грн пішли на організацію кількох фестивалів у рамках свята: виставку-фестиваль „Левова частка”, фестиваль журналістики, фестиваль ковалів. Кошти підрядникам організації заходів, за словами Курилишин, надавалися за листами від цих підрядників. Серед спонсорів, які профінансували святкування 750-річчя Львова, Курилишин виділила торговий центр ВАМ, який дав 200 тис. грн, „Інтермаркет” – 300 тис грн, „Галбуд” – 500 тис грн, а також дрібніші спонсори, які жертвували приблизно 50 тис. грн, - такі, як UMC, „Кока-кола” та ін.
Як запевнила Ксенія Курилишин, фірма „Епіцентр” яка, нагадаємо, профінансувала світлове шоу Герта Гофа, на банківський рахунок ГО „Дирекція з організації святкувань 750-річчя Львова” жодних коштів не перераховувала. „Організація світлового шоу для львів’ян – це була виключно домовленість між фізичною особою, тобто „Епіцентром” та митцем Гертом Гофом. Ми до цього жодного відношення не мали й не знаємо, скільки компанія „Епіцентр” заплатила за можливість проведення такого шоу у Львові”, - наголосила Ксенія Курилишин. Щоправда, за її словами, Дирекції з організації святкування довелося оплатити генератор, який дозволив би провести світлове шоу у Львові. Вартість оренди цього генератора – приблизно 170 тисяч грн, він працював 6 днів, поки монтували всю техніку. Привезли ж генератор з-за кордону, оскільки в Україні такого пристрою потрібної потужності не знайшли.
Фінансову допомогу в організації свята надали також два банки, однак, які саме, керівник з організації святкувань не уточнила. Крім цього, за її словами, з кількох десятків і до кількох тисяч гривень жертвували і приватні особи. Усі гроші, якими розпоряджалася ГО „Дирекція з організації святкувань 750-річчя Львова”, як запевнила Ксенія Курилишин, акумулювалися на одному мультивалютному рахунку, відкритому в державному банку „Укрексімбанк”, через який здійснювалися усі розрахунки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ