Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

761 млн 100 тис. гривень — орієнтовний бюджет Львова на 2007 рік без урахування міжбюджетних трансфертів

761 млн 100 тис. гривень — орієнтовний бюджет Львова на 2007 рік без урахування міжбюджетних трансфертів, — про це сьогодні, 13 грудня, на прес-конференції повідомив член бюджетної комісії Львівської міської ради, голова ЛМО УНП Юрій Кужелюк. Це приблизно на 10% більше, ніж бюджет цього року, який з усіма змінами становив 692 млн 300 тис. гривень.
 „Попри те, що загальна частина бюджету зростає приблизно на 70 мільйонів гривень, якщо врахувати ріст цін та рівень інфляції, зростання буде досить незначним і практично не відчутним”, — наголосив Юрій Кужелюк.
Так, загальний фонд бюджету міста на наступний рік, як зазначив депутат, за попередніми підрахунками становитиме 630 млн 600 тисяч гривень, тоді як цьогоріч він становив 534 млн 500 тис. грн.
Фонд розвитку ж міста, який є частиною спеціального фонду бюджету порівняно з 2006 роком наступного року зменшиться більш ніж на 15 млн грн — з 105,5 млн грн до 88 млн грн. Зокрема, 35 млн грн з цих коштів місто планує вилучити від продажу майна і 55-ть мільйонів — від продажу землі.
„Зменшення фонду розвитку пов’язане із тим, що ми зменшили плани надходжень від продажу землі, адже з кожним роком ціни на землю зростають, і те, що ми якийсь один рік вилучимо більше грошей від земельних операцій не означає, що ми від цього виграємо, навпаки — від цього місто може дуже програти. Так, лише за останні 2-3 роки ціна на землю зрости втричі”, — переконаний Юрій Кужелюк.
Серед основних пріоритетів щодо фінансування на 2007 рік, як наголосив депутат, житлове та дорожнє господарство, питання сміттєзвалища, а в сфері культури — початок будівництва Меморіального комплексу на території колишньої тюрми на Лонського.
Крім цього, депутати проситимуть, щоб у 2007 році відновили депутатську допомогу для населення, якої у 2006 році не було через те, що відбувалися вибори. Як зазначив Юрій Кужелюк, депутати проситимуть, щоб на кожного народного обранця на рік виділяли по 20 тисяч гривень, основна частина з яких піде на разову допомогу малозабезпеченим. У 2005 році депутатам ЛМР виділяли по 15 тисяч гривень на ці потреби.
Бюджет міста на 2007 рік, як зазначив Юрій Кужелюк, винесуть скоріш за все на останню сесію ЛМР 2006-го року. Проект бюджету міста на наступний рік наразі не враховує коштів, які виділять Львова із Державного бюджету. Поряд з тим, як зазначив Юрій Кужелюк, дотації із Держбюджету вплинуть лише на обсяги фінансування, але на самій структурі бюджету Львова-2007 вони суттєво не позначаться.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ