Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

76 українських фільмів вже відзнято, 72 - у роботі, - Гройсман

В Україні знімається все більше якісних фільмів. Вже відзняті 76 українських фільми, 72 - у роботі. Про це сьогодні, 16 липня, повідомила прес-служба Урядового порталу.

«В Україні розвивається ціла індустрія кіновиробництва. З’являється велика когорта талановитих акторів, режисерів, монтажерів, сценаристів. Ми йдемо шляхом створення якісних конкурентних умов. Вже відзняті 76 українських фільми, 72 - у роботі. Головне, що українці починають ходити до кінотеатрів на українське кіно, яке демонструє високу якість», - сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підчас відвідання зйомок пригодницького фільму "Шевченко: перший самурай".

Стрічка містить елементи фантастики та вестерну. Це незвичайний погляд на постать Тараса Шевченка, який, крім пера, володіє східними єдиноборствами.

Загальний бюджет картини - 24,5 млн грн, з них 19,6 млн грн виділив Уряд.

Гройсман зауважив, що Уряд підготував пропозиції щодо удосконалення українських законів для більшої підтримки кіноіндустрії.

«Ми зробимо все, щоб ці закони були ухвалені. Тоді в нас зніматимуть кіно не тільки українські митці, а й відомі світові компанії. Головне, ми знаємо, як це зробити», - наголосив Глава Уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ