Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

7-9 квітня фахівці з Лувру оглядатимуть скульптури Пінзеля, що зберігаються на Львівщині для організації виставки в Парижі

Скульптури Іоана Георга Пінзеля можуть побачити Лувр. Фахівці всесвітньо відомого музею у Парижі прибудуть 7-9 квітня на Львівщину аби оглянути доробок Пінзеля та інших майстрів скульптури XVIII століття, аби відібрати експонати для виставки у Луврі та провести переговори стосовно транспортування, охорони та дати проведення самої виставки. Про це у коментарі «Гал-info» розповів директор Львівської галереї мистецтва Борис Возницький.
Пінзель Йоган (рр. н. і см. невід.) - визначний український скульптор другої пол. 18 ст., представник пізнього рококо. В 1750-60-х рр. працював у Львові, Ходовичах (тепер Львівська область), Монастирську і Бучачі (обидва - Тернопільська область). Твори Пінзеля, які збереглися до нашого часу: три монументальні скульптури (Юрія, Лева і Атанасія), шість дерев'яних фігур у бічних вівтарях костьолу в Монастирську. Ймовірно, був автором кам'яних статуй на фасаді ратуші та постатей на барельєфах церкви св. Покрови у Бучачі, оздоблення костьолу та церкви у Городку (тепер Львівська область)
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ