Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

7 продуктів, які не потрібно їсти перед сном

Для пізніх перекусів підходять багато продуктів, але тільки не ці. Дієтологи популярно пояснили, чому ці продукти не треба їсти перед сном – якщо коротко, то їх вживання сприяє збільшенню ваги та інших неприємностей з організмом.

Зокрема, експерти з харчування радять не їсти перед сном фрукти, які містять багато цукру – виноград, груші, дині і кавуни, дуже стиглі банани та інші. Такі продукти швидко підвищують рівень глюкози в крові – це дає прилив енергії, яка завадить нормально заснути, пише Ukrhealth.net.

Те ж стосується солодощів і чіпсів. Дані продукти особливо шкідливо їсти перед сном, оскільки крім додаткових калорій, які прагнуть до відкладення на тілі у вигляді жиру, вони забезпечать організм чималою порцією енергії, яка абсолютно не потрібна нервовій системі вночі. Також перед сном не слід вживати алкоголь – це викличе занепокоєння і зробить сон переривчастим, втома протягом дня потім буде гарантована.

Овочі – корисні продукти, але якщо з’їсти перед сном цвітну капусту, китайську капусту, шпинат або помідори, нерозчинні волокна, які містяться в них доведеться довго перетравлювати кишечнику. В результаті можуть виникнути проблеми зі здуттям, метеоризмом, коліками, що, звичайно, буде заважати спати. Дискомфорт в шлунку може викликати вживання газованої води, солодких напоїв з газом.

Не потрібно їсти перед сном червоне м’ясо, оскільки цей продукт вимагає довгого травлення. М’ясо слід вживати мінімум за 4 години до сну. Також краще відмовитися від вживання перед сном макаронів, особливо з соусами. У макаронах з білого рафінованого борошна багато вуглеводів, які під час сну лише перетворюються в жир.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ