Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

800 патріотів з’єднали береги Дніпра “живим ланцюгом"

У Києві на мосту Патона понад 800 представників патріотичної громадськості, серед якої були активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу та інших молодіжних організацій, провели символічну акцію возз'єднання лівобережної та правобережної України. Повідомила прес-служба КМО МНК.

Акція розпочалась з малюнків на обличчі, в ході якого кожен учасник мав змогу бути розфарбованим синіми та жовтими кольорами професійними художниками.

Безпосередньо на мосту колона молоді рухалася з лівого берега до центру мосту під бій барабанів із національною символікою та прапором Української народної республіки назустріч молоді із національною символікою та прапором Західноукраїнської народної республіки, яка йшла з правого берега.

Після зустрічі обидві сторони взялися за руки й організували символічний ланцюг, а також розтягнули 30 метровий синьо-жовтий прапор та створили «хвилю».

Захід завершилася співом національного гімну України та урочистим залпом з гармати.

Нагадуємо, що акція відбувається вже четвертий рік поспіль і з кожним разом збирає все більшу кількість учасників. Її засновником є Братство козацького бойового звичаю “СПАС”, а цього року приєдналися ще й ряд інших організацій, серед яких "Молодіжний Націоналістичний Конгрес", Громадянський рух "Відсіч", «Молода Просвіта», «Український погляд», СТК «Скіфи», ВМГО "Демократичний Альянс"», РЦПВ "Звитяга", Спудейське Братство НаУКМА, НСОУ Пласт» (станиця Київ), Фундація Регіональних Ініціатив, Молодий Народний Рух.

Нагадаємо, що 22 січня святкові заходи відбулись скрізь по Україні.  Зокрема, в "живому ланцюгу" у Львові взяло участь до 6 тис. осіб.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ