Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

80% техніки, якою користуються рятувальники, експлуатується вже близько 20 років

80% пожежно-рятувальної техніки, якою постійно користуються працівники ГУ МНС у Львівській області, використовується вже близько 20 років. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник ГУ МНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

За його словами, Управління має традиційні проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, адже попри те, що і Міністерство, і ЛОДА з розумінням ставляться до потреб пожежно-рятувальних підрозділів, державних коштів все одно бракує. Зокрема, на Львівщині є лише п’ять спеціально обладнаних рятувальних автомобілів, три з яких у Львові, один у Стрию та один у Бродах, а пожежно-рятувальні драбини дозволяють рятувати людей максимум з 10 поверху. За словами Сергія Дмитровського, нової техніки закуповувати не передбачено. Наразі проводиться робота з міською владою Львова щодо придбання автодрабини довжиною 50 метрів. Також дуже гостро стоїть проблема щодо придбання спеціального одягу, 80% якого потребує заміни та оновлення на нові зразки.
Наразі на озброєнні ГУ МНС України у Львівській області є 163 одиниці основної пожежної техніки, 14 автодрабин та 1 КАП „Бронто”, спеціальних пожежних автомобілів 41 одиниця, спеціальних допоміжних автомобілів – 24 одиниці, вантажних - 62 та 8 одиниць інженерної техніки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ